Nyheter

Vänsterpartiet avsatte Sosse-regeringen!

Stefan Löfven entledigad som statsminister, beroende av vänstern och centern för fortsatt styre!

En vecka har gått och talmannen skall nu hitta en ny regeringskonstellation som kan tolereras av riksdagen.
– Får jag inte igenom budgeten, då avgår jag!
Meddelade Stefan Löfven på dagens presskonferens, efter mötet med talmannen Andreas Norlén.
Stefan och Socialdemokraterna står redo att styra landet om förtroendet finns i riksdagen.
– Vi står fast vid att Stefan Löfven är är vår kandidat i det valet. Skriver Nooshi Dadgostar på Instagram.

Stefan Löfven tog veckan på sig för att igår meddela att det inte blir något extra val – det blir talmansrundor. Orsaken meddelar Stefan är, det bästa för landet och med hänvisning till ett år kvar till valet samt under en pågående pandemi. Han begärde därför av talmannen att bli entledigad som statsminister, så att talmannen kan inleda arbetet med att föreslå en statsminister som tolereras av riksdagen. Under tiden fortsätter regeringen att styra riket som en övergångsregering.
Stefan Löfven står kvar till förfogande att leda en regering och var idag först ut att träffa talmannen. På presskonferensen efteråt var han dock tydlig med att det endast gäller om han får igenom budgeten.
De två självklara statsministerkandidaterna är Stefan Löfven och Moderaternas Ulf Kristersson – som även han har meddelat att han står redo att bilda en borgerlig regering, tillsammans med Kristdemokraterna. Något Liberalerna också vill se.

För att Stefan Löfven skall kunna fortsätta att styra landet krävs en budget som S, MP, C och V står bakom!

– De röstade bort regeringen, utan att själva ha ett gemensamt regeringsalternativ, sa Stefan om Vänsterpartiet under gårdagens presskonferens.
Inför misstroendeomröstningen i förra veckan erbjöd partierna bakom januariavtalet, Vänsterpartiet möjligheten att hänskjuta frågan om hyressättning i nyproduktion till förhandlingar mellan bostadsmarknadens parter, vilket alla tre parter accepterade.
– Det var en lösning som värnade den svenska modellen. Jag beklagar att Vänsterpartiet avvisade den möjligheten, kommenterar Stefan.

Under veckan har Centerpartiet och Annie Lööf öppnat upp möjligheten till att omförhandla Januariavtalet och bland annat då stryka punkten om fri hyressättning i nyproduktion. Ett besked som regeringen välkomnade men som avvisades av Liberalerna.
    Stefan fortsätter att påpeka vikten av att prioritera det bästa för Sverige och att landets bästa alltid måste gå först. Han säger att han är övertygad om att svenska folket förväntar sig att de som fick förtroendet att vara folkets främsta företrädare i valet år 2018 också tar ansvar för att lösa den här situationen.
    Nooshi Dadgostar fortsätter att poängtera att V stått vid sitt ord och inte kommer att bidra till att montera ned det svenska folkhemmet. På sin Instagram skriver hon att det är hög tid för regeringen, Vänsterpartiet och Centerpartiet att sätta sig ned och komma överens – något hon tror att väljarna förväntar sig av dem som politiker.

Cassandra Solback


%d bloggare gillar detta: