Nyheter

Vänsterpartiet saknar förtroende för statsminister Stefan Löfven – Nooshi Dadgostar håller pressträff!

- Det är inte ett lätt besked jag ger här idag, men någon måste stå upp för Sveriges hyresgäster, sa Nooshi Dadgostar i pressträffen om misstroendeomröstning för statsminister Stefan Löfven.

– Regeringen Löfven slår sönder den svenska modellen, sa Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar på presskonferensen i förmiddags.
48 timmar har gått sedan V ställde ett ultimatum och bjuder nu in M och KD för att diskutera om en majoritet för misstroendeomröstning för att fälla regeringen på måndag i nästa vecka.

Vänsterpartiet gav Stefan Löfven en tidsgräns för två dagar sedan, med ett val på två vägar framåt. Den första var att lägga alla planer på ändringar i hyreslagstiftningen åt sidan och den andra var att inleda förhandlingar med Hyresgästföreningen.
I förmiddags meddelade partiet att tiden nu löpt ut och bjöd därmed in till pressträff.
    Noshi Dadgostar inleder presskonferensen med att prata om vikten av att vanliga löntagare och hyresgäster skall kunna gå samman tillsammans och att det är det som har byggt upp hela vårt land och som hela Sveriges välfärdsstat bygger på. Hon fortsätter sedan med att poängtera vikten av rätten till att kunna förhandla på sina arbetsplatser och över sina egna hem och säger att Socialdemokraterna inte kan stå upp för denna grundläggande princip.

-Jag hade inte stått här idag om det inte hade varit för den svenska modellen. Jag hade inte fått en så bra bostad, som jag växte upp i om inte den hade varit kollektivt förhandlad. Socialdemokraterna kan inte stå upp för denna grundläggande princip utan är beredda att överge den och skapa regeringskris istället för att stå upp för den svenska modellen och vårt starka samhälle.

Vänsterpartiet menar att Morgan Johanssons samtal med parterna på hyresmarknaden inte är tillräckliga och skriver på Instagram att hans svar i morse endast är en förhalning och teater som de inte går på. Vidare förklarar Nooshi skillnaden på att förhandla och att samtala och trycker på vikten att förhandlingar sker med Hyresgästföreningen. Att makten över innehållet i ett avtal skall ligga hos parterna och att det krävs en acceptans hos Hyresgästföreningen för att de skall kunna gå med på det.
Vänsterpartiets krav är att utredningsförslaget skall bort från bordet och att nya förhandlingar inleds om hyresmarknaden, utan hot om marknadshyror.

Vänsterpartiet saknar förtroende för Sveriges statsminister och meddelar att Sverige nu befinner sig i en helt ny situation och att svenska folket genom Sveriges riksdag inte längre har förtroende för statsministern.
– Det är inte ett lätt besked jag ger här idag, men någon måste stå upp för Sveriges hyresgäster och jag vet precis hur det är att växa upp i ett starkt samhälle – det är det Sverige jag har växt upp i och jag tänker inte medverka till att montera ned det svenska folkhemmet, avslutar Nooshi Dadgostar.

Vänsterpartiet kommer nu att söka en misstroendeomröstning i Sveriges riksdag för att pröva statsministerns förtroende och bjuda in till diskussion kring detta tillsammans med Moderaterna och Kristdemokraterna. Kommer de tre partierna överens vill Vänsterpartiet att detta skall ske senast på måndag i nästa vecka, innan riksdagen stänger för sommaren.

Cassandra Solback

%d bloggare gillar detta: